927 відгуків
+380 (63) 208-34-14
sportZone

Варимо боксерську капу

Варимо боксерську капу
Капа – це предмет індивідуальної екіпіровки спортсмена для захисту зубів. Вона захищає зуби, розподіляючи енергію удару по всій площі. У кожного спортсмена індивідуальний прикус і його необхідно повторити, щоб забезпечити правильну і кращий захист.
Необхідний атрибут для варіння
Для того, щоб зварити боксерську капу нам знадобиться наступний атрибут: чайник, дві ємності для води, ложка і сама капа. У нашому випадку чайник використовується для нагріву води, дві ємності для гарячої і холодної води, ложка – щоб дістати капу з гарячої води.
Етап №1. Підготовчий
Необхідно закип'ятити воду і залити її в окрему ємність.
Дайте воді охолонути до 90-85 градусів за цельсієм.
Помістіть капу у воду на 30-90 секунд в залежності від капи (товщини) та рекомендацій виробника.
Капа спливає у воді, і ми використовуємо ложку, щоб утримати її повністю зануреною.
Важливо: не варіть капу буквально, не заливайте капу окропом, не кип'ятіть капу в каструлі або в чайнику.
Етап №2. Підгонка капи
При підвищенні температури капа стає «пластеліновою».
Діставайте її з гарячої води, опустіть на 1 с в холодну і відразу розміщуйте на верхню щелепу. Зазвичай спочатку фіксують задню частину, потім передню. Коли капа сидить повністю, її додатково притискають пальцями для повторення форми не тільки зубів, але і щелепи в цілому.
Коли зліпок сформований треба помістити капу в холодну воду для затвердіння.
Якщо капа двостороння не виймайте заглушку з дірочок до того, як підженете капу під індивідуальний прикус.
Якщо капа села не з першого разу, можна спробувати пройти процедуру з самого початку. Правильно підігнана капа буде триматися на верхній щелепі спортсмена без будь-яких утримань.
Типові помилки
Неправильно зварити капу можна, але складно. Зазвичай помилки пов'язані з неправильним температурним режимом, в яку поміщається капа.
Капа стала тверда ви помістили її в холодну воду (або недостатньо гарячу), або вона перебувала тривалий час в високій температурі близько 100 градусів цельсія.
Капа пішла пухирцями - як і в попередньому варіанті це можливо тільки її тривалий час тримати в окропі.
Капа розплавилася - часта помилка при варінні дешевих тонких кап. Такі капи легко плавляться при впливі високої температури. Для того щоб їх правильно зварити потрібно дотримуватися рекомендовану температуру води і час знаходження капи в ній.
Висновок
Якщо ви не впевнені, чи зможете зварити капу з першого разу, - візьміть дві. На дешевій капі можна потренуватися і «набити руку».
Всі капи виготовляються або з термопластиков (POE), або з силікону. В обох випадках виробник декларує відсутність шкідливих речовин. Таким чином, капи підходять як дітям, так і дорослим.
Використання кап є обов'язковим під час змагань. Ми також рекомендуємо їх завжди використовувати під час тренувальних спарингів. Це допоможе зберегти ваші зуби здоровими і посмішку прекрасною.
Як часто треба міняти капу? Ми рекомендуємо дотримуватися вимог для зубних щіток. Міняти капу через 2-3 місяці.
Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner